Middagpresentaties

Tijdens de lunchpauze worden er verschillende informatieve presentaties gegeven door standhouders of door leerkrachten: ervaringsuitwisselingen, voorstelling nieuwe producten, ... Wie echter liever anderhalf uur pauze neemt en met andere aanwezigen ervaringen uitwisselt, kan dat natuurlijk ook!

Aanbod

Geef je interesse aan voor één of twee middagpresentaties
door te klikken op de knop 'Ik heb interesse', na aanmelding!

13:00 - 13:20
1. Bruikbare informatie vinden voor school, wat is nu eigenlijk het probleem? (Wizenoze)

Gegeven door: Maarten Sprenger

Lokaal: E12

JouwZoekmachine.nl is de eerste zoekmachine ter wereld die rekening houdt met het lees- en begripsniveau van de gebruikers (6-18 jaar). Waarom is dat zo belangrijk? Wat is het verschil met Google? Wat zijn de ontwikkelingen? JouwZoekmachine, zoeken in begrijpelijke en betrouwbare informatie. Gratis in de klas!

 

2. DIGIT: Dé methode voor Digitale Geletterdheid (Instruct)

Gegeven door: René de Wild

Lokaal: Theaterzaal

Leerlingen moeten de kansen van de digitale wereld volop leren benutten. Tegelijkertijd moeten ze zich bewust zijn van de gevolgen van hun mediagedrag. Onze nieuwe jaarvullende online methode DIGIT helpt hierbij en bestaat uit vier componenten die samen het containerbegrip ‘Digitale Geletterdheid’ vormen, namelijk: Basiskennis ICT, Computational Thinking, Mediawijsheid en Informatievaardigheden. Nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen in deze middagpresentatie!

3. 2in1 tablets voor leerlingen en leerkrachten (BMx Mobile )

Gegeven door: ir. Hedwig Van Gucht

Lokaal: E15

BMx Computers levert reeds 5 jaar tablets voor leerlingen en leerkrachten in het voortgezet en het primair onderwijs.

BMxPads behoren tot de beste van de klas.

Onze Surface en Surface Pro equivalenten hebben een lagere prijs, een langere batterijautonomie en een betere waarborg. Daarenboven een dual boot Windows/Android.

Onze service is ongeëvenaard door een gegarandeerde herstelling binnen de twee uren (zonder de koeriertijd).

Kom ze ontdekken op onze stand of tijdens de middagpresentatie.

4. crowdbeamer (crowdbeamer)

Gegeven door: Hans Romaen

Lokaal: E16

‘crowdbeamer’ laat de lesgever toe om beelden onmiddellijk naar het publiek te verspreiden via een eigen, beveiligd wifi-netwerk. Met de crowdbeamer app kunnen toehoorders dit met hun eigen device volgen, bewaren en notities toevoegen.  Universeel, mobiel inzetbaar, plug-en-play: indoor of outdoor, voor kleine of grote groepen, … 1 toestel en een gratis app. 

Uiterst geschikt voor seminaries, opleidingen en conferenties. Met crowdbeamer breek je door de 4 muren.


13:30 - 13:50
1. Oracle Academy Community (Oracle Academy)

Gegeven door: Gert de Laet - Senior Director, Program Management, Oracle Academy

Lokaal: E15

Gert van Oracle vertelt over het nieuwe platform binnen de Oracle Academy voor docenten: de Oracle Academy Community. Op dit platform kunnen docenten (eventueel samen met studenten) ideeën, lesprogramma's, projecten en examens/examenresultaten uitwisselen. Op die manier hopen we een betere I(C)T-educatie te creëren, waarbij docenten hun kennis met elkaar kunnen delen. Laten we samen bouwen aan een betere ICT-educatieomgeving! Oracle Academy helpt hier heel graag bij!

2. ICT en leren in de klas van de toekomst m.b.v. nieuwe noviteiten (Active Group ICT B.V.)

Gegeven door: Gerdien van de Brink

Lokaal: Theaterzaal

Een interactieve, inspirerende sessie op het gebied van ICT & leren in de klas van de toekomst. Ervaar hoe je met behulp van nieuwe noviteiten (o.a. Swivl en Kubi):

  • zonder veel moeite van lessen eenvoudig educatieve filmpjes maakt;
  • lessen op afstand kunt volgen vanaf elke locatie;
  • presentaties of webinars op afstand bij kunt wonen;
  • hoe je leerlingen actief en betrokken kunnen laten leren en hoe je hierin efficiënt gebruik kan maken van nieuwe, laagdrempelige, innovatieve toepassingen voor het onderwijs.
3. ZuluBook: Content maken, verrijken,arrangeren en delen (Zulubook)

Gegeven door: Kees Versteeg

Lokaal: E16

Binnen het ZuluBook platform kan men bestaande content gebruiken, eigen content verrijken met interactieve tools, vragen en features, maar kan men ook eigen leerlijnen arrangeren vanuit verschillende bronnen. Tevens kan men de eigen content of nieuwe leerlijnen in de ZuluStore delen met de rest van het educatieve veld. Meer flexibiliteit in leermiddelen, goedkoper en met een nieuw verdienmodel voor de docent/contenteigenaar.

Maak kennis met de tool en de gevolgen binnen de klas en de school!

4. Schrijven op het leesniveau van jouw doelgroep

Gegeven door: Maarten Sprenger

Lokaal: E12

Maak jij lesmateriaal voor kinderen of jongeren in de leeftijd van 6 tot 18 jaar? Wil je weten of je teksten op het juiste leesniveau zijn? En hoe je de tekst begrijpelijker kunt maken voor jouw doelgroep? Ga dan nu aan de slag. Laat je verrassen door de mogelijkheden.